maanantai 27. lokakuuta 2008

Kokoomuksen vaalivoitot + pörssiromahdus ja lama = ?

Vaalit oli ja meni eikä vasemmisto ollut järin voimakas. Kokoomus kääri rahat ja näytti köyhälle peukkua. Yhä useammat äänestäjät lankesivat vihreään lankaan ja perusjunttienkin kurssi oli kova. Demarien alamäki oli yllättävän lievä ottaen huomioon kuinka julmasti ovat pettäneet äänestäjänsä ja koko työväenluokan hallituksessa, eduskunnassa, kaupunkien ja kuntien valtuustoissa ja nyt vaalityössään. Perjantaina demarit jakoivat Sörkan Piritorilla hernesoppaa ja kun YK-päivä oli, kutsuivat sitä rauhansopaksi. Eilen ostivat hornetit ja kopterit, nytkö ovat sitten rauhan kannalla? Ei näkynyt kyseisiä rauhansopan tarjoajia rauhanmarssilla samana iltana.

Oma äänisaaliini jäi kateenkymmeneenkolmeen. Nöyrin kiitos äänestäjilleni! Aion olla voimakkaasti mukana myös tulevissa taistoissa. SKP:llä menee valtakunnallisesti huonosti ja kokonaiskannatus on vähenemään päin, mutta on myös muutama paikka, missä SKP lisää vähin erin kannatustaan ja puolueen tila saadaan kyllä vielä vakaaksi. Jos ei mitään tee asioita parantaakseen, ei parane ihmetellä miten ne olosuhteet ympärillä huononevat. Kun otetaan huomioon pari tämän hetken suuntausta: toisaalta maailmantalous on kriisissä ja pörssit sukeltavat, lama on väistämättä edessä myös suomalaisilla ja toisaalta porvaripuolueet ja oikeistolaiset aatteet ovat saaneet valta-aseman niin eduskunnassa ja valtuustoissa kuin mediassa ja ihmisten sydämissä, nämä kaksi seikkaa kun ynnään, näyttää Suomen tulevaisuus synkältä. Kun kokoomus kera muiden porvarikumppaniensa jakaa lääkkeitään laman kynsissä riutuvalle köyhdytetylle kansalle, tietää se, että on paras kääntää nyt kasvimaa ennen lumen tuloa ja ostaa jo siemenet juureksia ja vähän muutakin varten. Kohta ei kannata kauppaan vaivautua. Kun oikeistolaistuneet suomalaiset nälkäisinä ja vihan vimmassa, muistaen vielä kuin eilisen päivän suuruutensa, kilpailukykynsä ja muutkin hyvät millä heitä on uskoteltu, sitten käyvät hakemaan syypäitä pahalle ololleen, joutuvat ensimmäisinä syyniin vähemmistöön kuuluvat etniset ryhmät, toiseksi vastakkaiset mielipiteet ja ideologiat, kolmanneksi kuka tahansa joka sattuu tielle. Pian on siinä Natsi-Suomi valmis.

Toivon olevani väärässä. Toivon myös suomalaisten tekevän hieman itsetutkiskelua näin laman kynnyksellä. Tulemme tarvitsemaan yhä enemmän yhteisöllisyyttä, jakamista ja suvaitsevaisuutta.

Ei kommentteja: